Zrínyisek az 1956-os forradalom 60. évfordulójára rendezett városi programokon

Magyarország Kormánya, a 60. évforduló alkalmából az idei évet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította. Iskolánk diákjai is részt vettek azokon a városi programokon, amelyeket az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére szervezett a Miskolci ’56-os Emlékbizottság.

Október 21-én a szakadó esőben 77 tanulónk volt részese annak a rekordkísérletnek, amelyben Jordán Tamás színművész vezetésével a tervek szerint 1956 diák szavalta volna a Nemzeti dalt arra emlékezve, hogy 1956-ban Nagy Attila, a Miskolci Nemzeti Színházi akkori fiatal színésze is ezt tette. A kísérletből rekord született, ami a terveket is túlszárnyalta, hiszen nem 1956, hanem több mint 2000 miskolci középiskolás szavalt együtt.

Október 22-én a Műút című irodalmi folyóirat tartott felolvasást a Heynekemben „zsarnokság versek”-ből. Ennek közreműködői Csionek Zsófia, Fiál Eszter és Tóth Norbert, iskolánk drámatagozatos diákjai voltak.

Október 23-án a Miskolci Nemzeti Színház művészei által írt és betanított, illetve velük közösen a város 56-os emlékhelyein előadott műsor résesei lehettek a 9. évfolyam drámás tanulói.

A programokról képeket láthattok és beszámolókat olvashattok a minap.hu-n.

Letölthető dokumentumok: