EURO nyelvvizsga

Folytatódik a Nyelvtanulás és sikeres nyelvvizsga című programsorozatunk

Az Angol nyelvi munkaközösség célkitűzéseihez híven kezdtük meg a téli szünet előtti utolsó tanítási héten a különböző, Magyarországon akkreditációval rendelkező nyelvvizsgák bemutatását diákjaink számára. Ebben a törekvésünkben partnerekre találtunk az adott nyelvvizsgákat képviselő nyelviskolákban és nyelvvizsga központokban. 2016. december 15-én az ECL nyelvvizsgával kapcsolatos tudnivalókkal ismertette meg a 10-12. évfolyamos diákokat Fodor Attila, iskolánk egykori diákja, az ECL nyelvvizsga Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központjának, a Saturnus Nyelviskolának a vezetője.

2017. január 10-én neves vendég, Rádai Péter tanár úr, az EURO Nyelvvizsga Központ[1] és a CEU, a Közép-európai Egyetem tanára érkezett iskolánkba, és tartott élvezetes előadást immár harmadik alkalommal. Ezúttal a nyelvvizsga központ méltán népszerű programjának, a "Házhoz jön a vizsgafelkészítés. " címűnek a keretében a "Top tippek az Euroexam nyelvvizsgára készülő diákoknak B2-es és C1-es szinten" című előadását hallgathattuk meg. Az EUROEXAM Központ "90 perces, ingyenes magyar nyelvű, tematikus felkészítő foglalkozásai az Euroexam vizsgák teljes kínálatára kiterjednek, a legfontosabb szintekre (B2 és C1) és azokra a vizsgarészekre (Íráskészség és Beszédkészség), melyektől a vizsgázók a legjobban tartanak. Az angol és/vagy német nyelvű anyagot – szövegeket, weboldalakat, vizsgafeladatokat, tippeket – az előadást követően a tanárok és a diákok teljes egészében megkapják."[2] A 2014/15-ös tanévben "Írni jó!- Íráskészség fejlesztés vizsgára készülőknek című előadást hallgathattuk meg, tavaly pedig a "Dumáljuk meg! − Tippek a Beszédkészség vizsgára, éles próbavizsgával” címűt élvezhettük.  Ilyen előzmények után esett a választásunk az idén a komplex tájékoztatóra, mindkét szinten. Rádai Péter tanár úr kíséretében jelen volt Ritter Renáta, ugyancsak iskolánk egykori diákja, az EURO nyelvvizsga miskolci központjának, a Favorit Lingua Center Nyelviskolájának a képviseletében.[3] A tartalmas és hasznos előadás bemutatta a sikeres felkészülés módjait, a vizsgázók számára rendelkezésre álló internetes segédanyagokat, gyakorlási és egyéni, illetve csoportos tanulási lehetőségeket.

Az EUROEXAM Központ szervezésében arra is lehetőségünk nyílik februárban, hogy megmérjük a 11. évfolyamos angol nyelvet tanuló és az érdeklődő 10. évfolyamos diákjaink nyelvtudását és felkészültségét egy ún. ingyenes Instant próbavizsga keretében. "Ez a próbavizsga szintektől függően 4 vagy 5 írott és hallott szövegértési feladatot tartalmaz, 50-60 percben. A próbavizsga változat pontos képet ad a diákok teljesítményéről, mivel a feladatlapokat és a fogalmazásokat az Euroexam vizsgaközpont tapasztalt munkatársai értékelik. Az eredményeket a vizsgázók nagyjából egy héttel a vizsgát követően kapják kézhez személyre szóló, a részeredményeket is tartalmazó visszajelzésekkel."[4]

Ránk, zrínyis diákokra és angoltanárokra vár a feladat, hogy éljünk a lehetőségekkel, és hogy a biztos nyelvtudás birtokában mindenkit eljuttassunk a sikeres nyelvvizsga megszerzéséhez.

Az előadás prezentációs anyagát innen tölthetitek le és használhatjátok a felkészüléshez.

2017. január 12.

                                                                                                          Kissné Trembeczki Nóra                                          


[1] Euro Nyelvvizsga Központ

Cím: 1012 Budapest, Tábor u. 5., Telefon: (1) 797-13-66, E-mail: info@euroexam.org, Web: http://www.euroexam.org (http://www.euroexam.org/vizsgahelyek/euro-nyelvvizsga-kozpont) (2017. január 12.)

[2] http://www.euroexam.org/tanar-vagyok/hazhoz-jon-a-vizsgafelkeszites ("017. január 12.)

[3]Favorit Lingua Center Nyelviskola
Cím: 3530 Miskolc, Király u. 16. 1/2., Telefon/fax: +36 46 347 000, Mobil: +36 30 261 3663, Email:recepcio@favoritnyelvsuli.WEB: http://www.favoritnyelvsuli.hu/ (2017. január 12.)

[4] http://www.euroexam.org/tanar-vagyok/hazhoz-jon-a-vizsgafelkeszites (2017. január 12.)